Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов си казва тежката дума за Перник

Борисов си казва тежката дума за Перник

 

На работна среща при премиера Бойко Борисов ще бъдат обсъдени всички варианти за преодоляване на водната криза в Перник и региона.

Това стана ясно от думите на новия екоминистър Емил Димитров – Ревизоро, който обсъди проблема в миньорския град с кмета Станислав Владимиров. Двамата обявиха, че крайното решение за това кой от всички възможни варианти ще бъде избран, принадлежи на министър-председателя.

 „Крайното решение е на този, който ще даде парите. Това е премиерът. На мен той ми е началник“, каза министърът, който не обобщи какви са възможните варианти, но призна, че по някои от тях е имало различни мнения.

„Аз се включвам преди два дни, многото работа е свършена преди това“, допълни още Емил Димитров, който увери, че се търси трайно решение на проблема.

Работната среща ще се проведе в събота, от 09.00 часа, в Министерски съвет. В нея ще участват министрите на министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова. Там ще бъдат още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе