Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Дачич да се извини за балканските номера

Борисов: Дачич да се извини за балканските номера
  • Докато Дачич не ми каже: "Извинявай, Бойко!", нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!, отсече премиерът

Извинение от сръбския външен министър Ивица Дачич, който заради Косово предизвика напрежение между София и Белград, поиска премиерът Бойко Борисов. Докато Дачич не ми каже: "Извинявай, Бойко!", нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!, каза българският министър-председател пред медиите в Сараево. Борисов участва в пленарната сесия на държавните и правителствените ръководители на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Напрежението между България и Сърбия се породи, когато пред държавната телевизия РТС Ивица Дачич призова „Борисов да зачита позицията на ЕС относно независимостта на Косово и да не дава уроци на Жозеп Борел”. Острият коментар бе по повод призива на българския премиер към Борел да защитава интересите на ЕС. Според Дачич „позицията на Общността била, че Косово не е независимо".

"Ако аз бях казал нещо, направил, щях да кажа - "Ивица, извинявай, брат! Песни си ми пял, приятели сме!", продължи Борисов. Той обясни, че Дачич от вчера няколко пъти се е извинил, но не публично, пред медиите. "То няма напрежение. Казах й Ана - защо не излезе Дачич да ми благодари, че поканих сръбските девизиони да тренират с нашите? Тези, които стреляха по НАТО преди години... Техният военен министър стоеше до моя. Неговият премиер стои до мен, когато говори и вчера той си позволява да ми вика посланика и да ми каже, че поведението ми е неприемливо. Той сега ще види какво е неприемливо! Ей сега ще види!", закани се Борисов.

"Вчера говорих с Ердоган всички да наричаме "Турски поток" - "Балкански поток" - така е по-красиво и общо", подчерта премиерът.
Според него Европейският съюз значи предвидимост, не само фондове.Етикети:     

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе