Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Чичо кмет да си гледа Бургас

Борисов: Чичо кмет да си гледа Бургас

За кандидат за президент ще говорим през юни, допълни премиерът

"Чичо кмет да си гледа Бургас. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бургас в отговор на въпрос дали един от най-успешните кметове на ГЕРБ - Димитър Николов може да влезе в президентската надпревара. И допълни: "За кандидат за президент ще говорим през юни". А след това застана рамо до рамо с Николов за поредица от селфита със симпатизанти на ГЕРБ. Както е известно, градоначалникът спечели симпатичния прякор "чичо Кмет", след като стотици деца му писаха писма и съобщения във Фейсбук да обяви дървена ваканция по време на снега. Но удариха на камък заради добрата поддръжка на пътната мрежа в общината. Министър-председателят бе в Бургас заедно с транспортния министър Ивайло Московски за инспекция на обновената ЖП гара в града.

Относно поста на образователния министър и евентуалната кандидатура на Меглена Кунева, Борисов каза: "Ще изчакам да минат всичките им преговори и тогава ще приема с радост всичко, което ми предложат."

"Трябва ми единен и силен Реформаторски блок - такъв, какъвто е ГЕРБ в момента, за да имаме стабилно управление", каза още той.

"С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета. Министър Танев е един изключително ерудиран човек", коментира Борисов и добави, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди.

"Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение. Да говорим за "съжителство", за "съвместимост" - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия. Затова на министър Танев предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета", добави министър-председателят.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", каза Борисов и разкри, че оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"Пенсионерите в България ще получат за Великден надбавки", продължи министър-председателят, като уточни, че допълнителните пари ще да дойдат от завишените приходи от борбата с контрабандата.

По последните засечени данни те са с 954 млн. лв. повече от януари 2015 г., което позволява на правителството да задели тези средства, посочи още Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе