Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

610 лв. бонус за социални работници

610 лв. бонус за социални работници

Работещи на първа линия социални работници, ще получат по една минимална работна заплата допълнително към възнагражденията си за месец април, каза зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в интервю за БТА. Това са работещите в социалния патронаж, служители в Бюрата по труда и в Главната инспекция по труда. Ще бъдат подпомогнати около 2700 социални работници, работещите в Бюрата по труда са 2000, а трудовите инспектори са около 350.

В първите седмици след обявяването на извънредното положение със средства от Европейския социален фонд беше осигурено допълнително възнаграждение на хората, които работят в системите на здравеопазването и на социалното подпомагане - около 2700 служители на Агенцията за социално подпомагане, припомни заместник-социалният министър Русинова.

Останалите структури - Бюрата по труда, ГИТ, са също много натоварени, допълни тя, и напомни, че за тях с пари от бюджета са осигурени лични предпазни средства. Русинова посочи, че тези хора също заслужават да бъдат подкрепени, заради огромното натоварване в работата, на което са подложени, като уточни, че става дума за около 2000 души, които работят в системата на Бюрата по труда и около 350 трудови инспектори.

В момента се търсят резерви в бюджета, за да бъдат допълнително стимулирани тези служители с една минимална работна заплата. Целта е в рамките на този месец те да ги получат, заяви Русинова и добави, че ако е необходимо, ще се търсят резерви и за по-дълги периоди да има следващи плащания.За ГИТ вече са пренасочени 125 000 лева по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"/ОПРЧР/ за лични предпазни средства.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе