Извънредни новини

Богатите си делят 1,34 млрд. евро

Богатите си делят 1,34 млрд. евро

1,34 млрд. евро ще си разделят 32-та отбора, които стигнаха до груповата фаза на Шампионската лига, според данни на УЕФА.

Сумата е съизмерима с тази от миналия сезон. Премиите за клубовете отново са огромни, като този сезон те ще получават и допълнителни бонуси от така наречения маркетингов фонд. Само за участието си всеки отбор ще прибере по 8,6 млн евро. За победа в групите се плаща по 1 млн., а по 500 хил. за спечелена точка. Всеки един от осминафиналистите пък ще гушне по още 3,5 млн. За достигналите 1/4-финал ще има по 3,9 млн. С милион отгоре ще прибират класиралите се за полуфиналите. Победителят в Шампионската лига ще спечели още 10,5 млн., а финалистът взима 6,5 млн.

Шампионът от миналата година "Байерн" вече си осигури 3 млн. евро като победител в мача за Суперкупата на Европа. "Челси" пък взе 2,2 млн. от този мач.

Иначе в Мюнхен явно не целят на всяка цена да дублират титлата си. Спортният директор Матиас Замер беше категоричен, че цел номер 1 за отбора е Бундеслигата. "Наш приоритет винаги е бил вътрешното първенство. Това е цел, за която работим всеки ден. За Гуардиола може би по-важна е Шампионската лига, но за клуба не е така", каза той. Във вторниквечер "Байерн" стартира защитата на трофея си в ШЛ с домакинство на руския шампион ЦСКА М. В групата на московския тим е и българският национал Георги Миланов. Халфът обаче вероятно ще е резерва на "Алианц Арена".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе