Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Близнашки: Радев трябва да си мери приказките

Близнашки: Радев трябва да си мери приказките

 

Президентът Радев черпи енергия от скандиранията на неговото име. Това го опиянява, но трябва да си мери приказките, защото е държавен глава. Това заяви професорът по конституционно право и служебен премиер проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR. Той е на мнение, че квалификациите на Радев нямат общо с истината и протестите в страната.

Професорът смята, че конституциите се променят в преломни исторически моменти и в случая инициативата на Борисов е силен политически ход, за да пренасочи популистките прояви в друго русло.

Той предизвика всички останали да сложат на масата своите идеи. Трябва да се отиде към рационален политически дебат, защото крясъците може да бъдат изключителна заплаха, но не могат да произведат национални идеи, добави проф. Близнашки.

Той смята, че от ГЕРБ са допуснали тактическа грешка с тръгването към промени в държавното устройство и изготвянето на изцяло нова Конституция.

"Несъстоятелна теза е, че в България има диктатура. Няма кой да го повярва", заяви още експертът по конституционно право.

"Велико народно въстание - това са хиперболи. Въстанията са се случвали през 19 век. Не мисля, че този протест има такава кауза, за която хората биха жертвали здравето и живота си", категоричен е проф. Близнашки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе