Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Павлова благодари на БГ фирми за пътя край Разлог

Павлова благодари на БГ фирми за пътя край Разлог

 Добре, че бяха българските фирми, за да можем да завършим пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог, предаде „Фокус".

„Този проект е много изстрадан, много често биваме критикувани, че подкрепяме само българските фирми да строят, но добре, че бяха българските фирми, за да можем да завършим този участък и тази инвестиция от 40 млн. лв. от държавният бюджет и от Европейската инвестиционна банка, да бъдат и инвестирани, и да бъдат вложени за толкова важни пътища в региона", каза тя.

Министър Павлова припомни, че първият изпълнител на проекта е фалирал, а след това е фалирал и австрийски изпълнител. „Чак сега в последният момент успяхме благодарение на българските изпълнители, които се включиха да довършат обекта, ние да имаме един изцяло довършен с разрешение за ползване, законен и спазвайки всички европейски норми и стандарти път", заяви Лиляна Павлова

. „С този път и тези пътища, които направихме в региона, бих могла да кажа, че пътищата в Рила, Родопите и Пирин всички са рехабилитирани и реконструирани в подкрепа на бизнеса, на туризма – не само ски туризма, балнеология, спа туризъм и прекрасните културно-исторически обекти, които има тук", обясни тя. Според нея след разговори с кметовете е станало ясно, че един малък участък е останал недовършен - връзката от Банско до с.Баня, и този участък ще бъде направен догодина. „С това ще затворим изцяло цикъла на инфраструктура и няма да има пътища, които се нуждаят от допълнителни рехабилитация", коментира Лиляна Павлова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе