Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Йорданов благодари на Борисов, че възпира БСП да не яхне властта

Йорданов благодари на Борисов, че възпира БСП да не яхне властта

"Благодаря на Бойко Борисов, че вдигна висока бариера пред БСП, за да не се върне във властта". Това заяви Александър Йорданов, който беше поставен на избираемото шесто място в общата листа на СДС и ГЕРБ. Бившият шеф на парламента беше най-вяло аплодиран при представянето на кандидатите за евродепутати, а повечето гербери в залата цитираха помежду си солените реплики на Йорданов по адрес на "селския хитрец Борисов", произнесени само преди няколко месеца.

"Правил съм грешки, но и за много неща съм бил прав. Критикувал съм премиера, но с него съм играл тенис и той винаги ме е побеждавал, как да не го изкритикувам", обърна го на шега човекът на СДС.

Иначе той започна словото си с повторение на култовата си фраза: "Днес е един добър ден за българската демокрация". И обясни защо: "Днес СДС и ГЕРБ си подаваме ръка в името на по-дъброто общо бъдеще и настояще на България и Европа".

После подчерта, че истинската политика е изкуство на привличането, разширяването и обогатяването, раждащи солидарност в името на националните интереси. Заради това лидерите на СДС и ГЕРБ Румен Христов и Бойко Борисов показали европейска политическа зрелост и национална отговорност. 

"Ние трябва да се противопоставим на лошите сценарии за България и Европа. Желая да помогна на общата ни кауза и  да изпитам радостта от победата над БСП", каза още Йорданов. И подчерта, че демокрацията у нас победи, но тя трябва да се защитава всеки ден и на всички избори.

"Понеже Корнелия Нинова много обича да яха кон, важното е никога да не допуснем БСП пак да яхне България", призова накрая Йорданов. И напомни, че при всяко червено управление страната ни се превръща в земя на страданието и слуга на чужди господари.

"Съдбата ни събра, за да победим БСП, защото само ние можем да го направим", завърши Йорданов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе