Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бизнесът се среща с главния прокурор

Бизнесът се среща с главния прокурор

Национално представените работодателски организации ще се срещнат с главния прокурор Сотир Цацаров след като се проведоха поредица от разговори на работодателите с парламентарно представените политически сили.

Те ще внесат в Прокуратурата сигнали за нередности в енергетиката.

На интернет страницата bgrabotodateli.org са оповестени случаи за разхищение в системата на НЕК, за незаконно оперираща биогазова централа, за узаконяване на грабежи от фотоволтаичните централи и за съмнителни обществени поръчки, пише БНР.

Работодателите настояват за по-евтини цени на електроенергията за индустрията, за реформи в сектора и за законодателни промени, включително отмяна на поправките в Закона за енергията от възобновяеми източници, които разрешиха включването на нови мощности. Освен това изискват разкриването на информация за собствениците, договорите и дейността на дружествата, чието производство се изкупува по преференциални цени.

Принципна подкрепа за исканията си работодателските организации получиха при срещите си с парламентарните групи на БСП, Патриотичния фронт и АБВ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе