Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бивши кметове на балотаж в битка за Гърмен

Бивши кметове на балотаж в битка за Гърмен

Размирната община Гърмен остана без управник след изборите в неделя. На балотаж отиват двама бивши кметове – Ахмед Башев от ДПС и Минка Капитанова, която е кандидат на Местна коалиция „Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен".

Зад нейната кандидатура застанаха Национално движение за права и свободи и Обединен блок на труда. Башев води на Капитанова в гласовете с 3400 на 2950, сочи преброяването на бюлетините. „Удовлетворена съм от своя резултат, все пак трима други кандидати останаха извън битката за управлението на община Гърмен. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. За 2 години начело на общината имам доверието на вного от местните хора. Не трябва да се подминава и фактът, че срещу мен се използваха манипулации, купен вот и натиск върху избирателите", заяви Капитанова. Тя разкри, че ще води преговори с отпадналите от борбата трима кандидати, за да получи тяхната подкрепа за балотажа идната неделя. Между двамата кандидати на балотажа не липсваха взаимните нападки. „Горещият картоф" бе темата с незаконните постройки на ромите, които държавата започна да бута 4 месеца след дълги години бездействие.

Няколко години Минка Капитанова бе зам.-кмет и дясна ръка на Ахмед Башев, докато той бе кмет на Гърмен. През 2013 г. той стана депутат и посочи нея като най-достоен управник на общината. Месеци по-късно отчете това свое решение като голяма грешка. „При разлика от 450-500 гласа всичко е възможно да се случи на балотажа, няма предизвестен победител", коментират социолози. Въпросът е: Ще падне ли един от бастионите на ДПС? Любопитен факт е, че през 2007 година Ахмед Башев спечели трети пореден кметски мандат като независим кандидат и победи категорично кандидата на ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе