Извънредни новини

Бивши играчи източват бюджета на Германия

Бивши играчи източват бюджета на Германия

Двете германски телевизии, които излъчват Евро 2016, ще платят по 1,6 млн. евро на своите футболни експерти, които в действителност са бивши национали от Бундестима, твърди "Франкфуртер алгемайне цайтунг", като се позова на информация на медийния посредник "Крес про". ARD се е договорила да ползва услугите на Мемет Шол, а ZDF - с бившия вратар Оливер Кан, и двамата бивши играчи на "Байерн". Отделно, те ще получават по 50 000 евро за дрехи, за да изглеждат елегантни на екрана.

Инвестициите в говорилнята, в която участват някогашните футболисти, обаче се финансират от данъкоплатците, тъй като двата канала са публични и затова сумите предизвикаха скандал и в германското общество. А от "Крес про" обобщиха: "Парите на Шол и Кан все пак не идват от частни телевизии, а от публични и това е скандал! Мнозинството от зрителите никога не биха одобрили подобни хонорари, ако знаеха за тях."

Помолени да потвърдят златните хонорари, от ARD реагираха гневно и отказаха информация. А от ZDF уточниха, че принципно не коментират съдържанието на договорите, които подписват. "Сътрудничеството с Кан се основава на споразумение с фиксирана сума за период от 2 години и изнесените числа са неоснователни."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе