Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Тома Биков: Оставката на Добрев е загуба за българската политика

Тома Биков: Оставката на Добрев е загуба за българската политика

Оставката на Делян Добрев, лично според мен, е загуба за българската политика. Това е един почтен и изключително компетентен човек, който обаче явно е доста по-чувствителен от тези, които застанаха срещу него, обяви Томар Биков от ГЕРБ пред БНР. 

Въпросът не е само в Хасково. Преди месец имаше и в Добрич подобни неща, но има няколко неща, които се повтарят. Първо, всички тези неща тръгват от ГЕРБ. Те не тръгват заради някакви разкрития на БСП, заради медийни разследвания. Това е процес на преструктуриране на ГЕРБ по места. Той започна веднага след президентските избори, които бяха загубени от партията. Ще ви припомня, че в настоящото Народно събрание половината от депутатите на ГЕРБ са първи мандат. Това е промяна в ГЕРБ, която ще продължи и занапред. Тя не зависи от действията на БСП. БСП в Хасково например има трима общински съветници и тя изобщо не е фактор в града. Тя е третостепенен политически играч в този град, а госпожа Йончева е пощенска кутия на друг тип интереси, продължи той.

Оставката на Живко Мартинов, а днес и на Делян Добрев показва, че ГЕРБ има една много по-висока чувствителност към подобни скандали, които, повтарям, идват не вследствие на някакъв опозиционен натиск, а идват като част от едно поведение на местните структури, което просто повишава критериите за участие, категоричен бе Биков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе