Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Биатлонист №1 искал да стана вратар

Биатлонист №1 искал  да стана вратар

Красимир Анев е голямата ни надежда за силно представяне в Сочи. Биатлонистът се слави със своята амбициозност, упоритост и непримиримост. Известен е още със слабостта си да анализира хората и ситуациите. Максималист е и често влиза в конфликти с треньорите. Близките му твърдят, че при него всичко е планирано и няма случайни неща. А освен това е и педантично подреден. С родения в Самоков състезател бе свързан и най-шумният скандал в биатлона напоследък. В началото на миналата година той с гръм и трясък заяви, че се отказва от спорта. Решението си обяви чрез Фейсбук, без да спомене мотиви. После дълго време не вдигаше телефона, за да обясни причината за недоволството. Краси се върна в националния и както сам каза по-късно, отказването му траело само 2-3 часа. Треньорът на отбора обаче беше сменен. На мястото на специалиста Николай Захаров бе назначен Георги Фъртунов. Тази рокада даде ясно да се разбере, че е имало поставен ултиматум. Но ярките характери правят големите шампиони. "Прекалено съм взискателен към хората около мен, което може би ми пречи. Просто искам както аз давам 110 процента от себе си на всяка тренировка, така и останалите да дават същото. Понякога се карам с треньора, с помощниците и им се извинявам за това. Но искам нещата да са перфектни, за да се развиваме и да сме конкурентни на най-големите държави", сам признава Анев в интервю.

Краси расте в голямо семейство с още двама братя и много държи на тях. Баща му е бивш военен, а майка му - начална учителка. Родителите безрезервно го подкрепят. Биатлонистът е разказвал как от татко си научил безценния съвет да харчи само пари, спечелени с честен труд. Братята му го палят по футбола, където дори се подвизава като вратар. Запален фен е на ЦСКА. Първия медал в биатлона печели в пети клас. Отива в този спорт, защото го влече стрелбата.
"Една сутрин майка ми направи сандвичи и ме изпрати на републиканско, а аз се върнах с бронзов медал", спомня си Краси.

Обича преходите в планината и често ходи на Седемте рилски езера, Мусала, из Мальовишкия дял. Помага вкъщи, но готви по лагерите. Прави спагети, яйца, палачинки. Учил е в спортно училище и после следва в НСА. Винаги е предпочитал българския език пред математиката.

Възхищава се на Бьорндален. Идол му е Екатерина Дафовска, която сега е президент на федерацията по биатлон. Цевта от пушката, с която тя стана олимпийска шампионка в Нагано, е подарила на Анев с надеждата да стане неин достоен наследник.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе