Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Изказването на президента беше атака срещу правителството /ВИДЕО/

Борисов: Изказването на президента беше атака срещу правителството /ВИДЕО/

ВИДЕО ОТ БРИФИНГА - ТУК

Премиерът Бойко Борисов отвърна на президента Румен Радев, който го запита дали има общи интереси с депутата от ДПС Делян Пеевски. Реакцията на държавния глава беше по повод на вчерашното интервю на премиер.

"Аз внимателно прегледах какво съм говорил. Никъде не съм обидил нито президента, нито президентската институция. Казах само, че заедно работихме добре", заяви Борисов на брифинг с журналисти. - Напомням, всички гласове на БСП отидоха за президента Радев на президентските избори. Ако Делян Пеевски е извършил престъпление и той знае, защо и служебното правителство не назначи проверка?", попита Борисов.

"Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента - ако има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то веднага да сезира прокуратурата. Аз заявявам, че такива няма", каза Борисов.

"Единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС е ГЕРБ. Моля президентът да не го приема като клевета, това са факти", заяви той. -И аз мога да задавам въпроси. Колко струва кампанията на Радев? Как така БСП бяха в коалиция с ДПС?"

"Колкото и да исках да избегна подобно влошаване на отношенията, знам, че ако не отговоря, някой ще каже, че ме е страх. Провел съм доста битки, с доста коварни противници. президентът не трябва да се подвежда от социологиите. Не е честно уж неутрална президентска институция да взема страна и да се насочва срещу правителство, коалиционно избрано. Не случайно 11 пъти сме избирани, трябва да се зачита ролята на народа."

"Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше нападение срещу правителството", обобщи Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе