Извънредни новини

Берое започна подготовка с трима нови

Берое започна подготовка с трима нови

Стара Загора. Общо 22 футболисти изведе на първа тренировка в понеделник селекционерът на "Берое" Петър Хубчев. Новите, които имат професионални договор от края на миналата години, са трима – Илия Мунин и Самир Аясс, които дойдоха от Любимец, и Николай Чипев – от Нефтохимик.

Португалецът Елио Мартинс лекувал контузии, които го мъчиха цяла есен, и щял да се присъедини към отбора след няколко дни. Хубчев призна, че се водели разговори със 7-8 играчи – чужденци и от българското първенство. Той не изключи вероятността старозагорският тим да се раздели с още някои футболисти след Иван Горанов, Зравко Илиев, бразилецът Едурдо Ронкато и алжирецът Самир Аюд. Младежкият национал Мартин Районов най-вероятно щял да бъде преотстъпен до края на шампионата, за да трупа игрови опит. Засега единственото официално запитване било за острието на тима Венци Христов, но офертата не удовлетворявала ръководството.

Хубчев не посочи от кой отбор е интересът към национала, но публична тайна е, че това е ЦСКА. Според неофициална информация от кухнята „червените" искали да платят трансферната сума на няколко транша. Старшията на беройци беше категоричен, че ръководството няма позволи и раздвояване у някой футболист - да играе за зелено-белите, а да има предварителен договор с друг отбор, както се говори за защитника Пламен Крумов. Самият той отрекъл да е дал дума на армейците да играе при тях след 6 месеца.

„Не очаквам отбори от „А" група да се разпадат, както са говори постоянно, и това да ни демобилизира, напротив, убеден съм, че ни очакват тежки битки и се надявам да проведем една пълноценна подготовка", добави Хубчев.

До началото на февруари беройци ще се подготвят у дома. След това ще участват в турнир в турския курорт Алания с още три отбора, които щели да станат известни до дни. До началото на пролетния дял от шампионата Берое ще изиграе 4-5 контроли – с третодивизионния Верея - Стара Загора, с втородизионните - "Ботев" /Гълъбово/ и Несебър, с бургаския Черноморец и със ЦСКА.

Няколко стотин фенове приветстваха първата тренировска на своите любимци с канонада от бомбички и зелени димки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе