Извънредни новини

"Берое" призова ЦСКА за коректно поведение

Шефовете на "Берое" излязоха с официално съобщение на клубния сайт относно билетите за гостуващите фенове на ЦСКА за предстоящия 1/2-полуфинал от турнира за Купата на България. Мачът е тази сряда от 19:15 часа в Стара Загора. Малко по-рано станаха ясни и съдийските наряди за полуфиналите.

"Умоляваме да не сe нагнетява допълнително напрежението преди полуфинала за Купата на България между Берое и ЦСКА на 6 април от 19:15 ч. в Стара Загора.

Напомняме, че ръководствата на двата клуба, съвместно с органите на реда постигнаха ясна договорка относно организацията за влизане на стадиона и предварителната продажба на билетите за гостуващите фенове. Както е известно, според наредбата на БФС на гостуващите привърженици се полагат 5% от реалния капацитет на стадиона, а по наредбите на УЕФА този процент е 10%. С цел да бъде толерантно, ръководството на Берое направи компромис и отпусна 15% за привържениците на ЦСКА. Това бе направено с цел да няма излишно напрежение и мачът да премине в рамките на нормалното.

Ясно е, че няма как допустимият капацитет да бъде надвишен, защото това е предпоставка за неприятни инциденти, а ние искаме безопасност за всички хора по трибуните. Даваме за пример голямото дерби в Испания, преди броени дни, когато на Камп Ноу имаше 500 гостуващи привърженици на "Реал" (Мадрид)", се казва в официалното съобщение от ръководството на Берое."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе