Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Бербо вдига паметник на дядо си

Бербо вдига паметник на дядо си

София. Митко Бербатов се е заел с организацията по направата и монтирането на паметник на гроба на починалия му дядо Димитър. Нещата тук се движат от баща му Иван, а нападателят на английския "Фулъм" осигурява необходимите средства.

"Митко имаше много силна връзка с баща ми. Много го уважаваше, все намираше време да го види. Татко си отиде на 13 ноември, погребахме го на следващия ден. Племенникът съвсем малко закъсня, но успя да изпрати в последния му път един от любимите си хора", каза Янчо Бербатов, който е по-големият син на починалия и чичо на футболиста. Той уточни, че близките са взели решение паметната плоча да се монтира за помена за 6 месеца от смъртта на дядо Мицо, както наричаха в село Марикостиново Димитър Бербатов-старши. Той си отиде от този свят на 82-годишна възраст.

"Всички в селото го уважаваха. Имаше страхотно чувство за хумор. Беше най-големият фен на Митко", каза бившият кмет на селището Костадин Герчев.

Бай Мицо припомняше как през далечната 1982 г. ходил при пророчицата Ванга. Визитата била заради здравословни проблеми на негов близък роднина. В края на срещата си бай Мицо чул от устата на ясновидката следните думи: "Твоят род свето ке зачуди!".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе