Извънредни новини

Супер Бербо мачка наред с Монако, отиват на 1/2-финал

Супер Бербо мачка наред с Монако, отиват на 1/2-финал

Монако. Супер Бербо и неговият Монако се класираха на полуфиналите за Купата на Франция. Димитър Бербатов направи страхотен мач, а монегаските не дадоха никакъв шанс на гостуващия втородивизионен Ланс и го смазаха с повече от убедителното 6:0 по пътя към трофея.

Бербо излезе на терена в основния състав и игра до 75-ата минута, като се разписа за четвъртия си гол с екипа на Монако и добави в актива си и асистенция.

Именно българинът бе в основата на атаката за първото попадение, която премина през Фабиньо и Лукас Окампос реализира, макар да остана съмнението за засада.

В края на първата част, в 41-ата мин., Бербатов блесна, след като засече пас отдясно на Тулалан и вкара за 2:0.

В началото на второто полувреме Ланс за кратко показа активна игра и дори върна един гол, който обаче не бе зачетен заради засада.

Оттам домакините не им предоставиха повече възможности, последва страхотен пас на Бербо към Ривиер, който малко се забави докато овладее топката и защитниците наваксаха, но все пак той отбеляза за 3:0.

Три минути по-късно падна 4-ият гол, в 67-ата минута се покачина на 5:0, а крайното 6:0 бе оформено в 85-ата след автогол на Ландре.

Така Монако отива на полуфиналите в очакване на жребия, който ще определи следващия им съперник. Там евентуални съперници са Гингам и втородивизионния Анжер. Последният полуфиналист ще бъде излъчен от двубоя Рен – Лил в четвъртък.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе