Извънредни новини

"Байерн" изпревари "Реал" и по заплати

"Байерн" задмина "Реал" на футболния терен през последните 2-3 сезона, а немците вече дръпнаха и по заплати. Това стана ясно, след като "Шпортбилд" и "Мундо депортиво" изкараха възнагражденията в двата клуба до последната резерва.

В Мадрид дават 183,93 милиона евро на година за заплати на първия отбор. В "Байерн" общата сума е около 203 милиона евро. Изчисленията за заплатите на "белите" звезди са в брутно състояние, като 52 процента отиват в държавната хазна. Затова и Роналдо струва на "Реал" 35,3 милиона на сезон, като 17 милиона пристигат нетно в банковата сметка та португалеца. Втори по заплата е Гарет Бейл - 11 млн. нетно или общо 22,8 милиона. Карло Анчелоти е най-скъпият треньор в Примера със заплата 7,5 милиона евро (15,5 млн.). "Реал" разполага с най-големия бюджет във футбола - 518,9 милиона евро за миналия сезон. Дълговете на "лос меренгес" също са умопомрачителни - 541 млн.

Треньорът Пеп Гуардиола е №1 в "Байерн" със заплата от 17 милиона евро нетно. Следват Франк Рибери и Марио Гьотце с по 12 млн евро.

Срещу 10 милиона се разписват Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер. На пета позиция малко изненадващо е Тиаго Алкантара с 8 млн.

Според изданията заплатите в "Байерн" отстъпват само на два футболни клуба в света - "Манчестър Сити" и "Челси". Никой обаче не може да цитира точни данни от двата английски гранда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе