Извънредни новини

БФС бави топката заради "Литекс" (ОБЗОР)

БФС бави топката заради

Търсим начин да ги оставим, наглее Данчо Лечков

БФС сътвори една голяма предколедна манджа с грозде. Изпълкомът се събра за пръв път от юни и не реши нищо. Най-горещата тема с изхвърлянето на "Литекс" от "А" група бе сложена в графата "разни" на заседанието. Рандевуто продължи повече от час и половина. Но категорично решение дали ловчанлии остават или не в елитната група така и не се взе. Борислав Михайлов отсече, че това нямало как да стане, защото Гриша Ганчев е внесъл молба за преразглеждане на случая. Никой обаче не е бил запознат предварително с действията му. Това отложило и категоричния отговор. Михайлов и другите членове се измъкнаха като Пилат Понтийски. Те смятат да назначат специална комисия, която да излезе със становище. Нищо, че вече две инстанции бяха категорични, а решението на Апелативната комисия не подлежи и на обжалване. Съставът на тази неясна дружина ще бъде от 9 души. За председател е назначен вицепрезидентът на БФС Михайл Касабов. Останалите съдници на "Литекс" ще бъдат хора от министерството на спорта, МОК и юристи. От "Иван Асен II" ще чакат становището на тази комисия до една седмица. На тази база и лична преценка ще бъде решена окончателно съдбата на "оранжевите". Това ще стане обаче след Нова година, когато Изпълкомът трябва да се събере отново. Идеята може би изобщо не се е харесала на Гриша Ганчев, който излезе пръв от вчерашното заседание. Видимо недоволен. "Можехме да вземем решение, което да е брутално за българския футбол. Такова се взима много тежко", избухна на излизане от сградата на БФС един от членовете на Изпълкома Петър Величков.

Петев остава, поне до квалификациите

Ивайло Петев ще остане национален селекционер на България поне докато започнат световните квалификации следващата есен. Това разкри президентът на БФС Боби Михайлов. "Имахме много по-сериозни проблеми от състоянието на националния отбор. Не обсъждахме смяната на треньора. Селекционерът Ивайло Петев остава начело на България. Ще има подмладяване на тима със сигурност", разкри Михайлов.
Той добави и че ще се търси съперник на националите за приятелски мач през месец март догодина.

Боби не иска да чуе за оставка

в БФС. Вчера той най-накрая се появи пред медии и се държа като собственик за вечни времена на федерацията. "Няма да абдикирам. Не виждам за какво да го направя. Ние сме може би най-независимата организация в българския спорт", твърдеше Михайлов. Той се потупа по гърдите, като припомни колко много е дал за родния футбол. "Имам 102 мача за националния и 60 като капитан. Играл съм вратар, а това е много трудна позиция", саморекламира се шефът на БФС. Михайлов не отрече, че родният футбол е изпаднал в крах. "ЦСКА и "Локо" (Сф) бяха извадени от "А" група заради неплатени лицензи. Сега ДК реши да изхвърли и "Литекс". На европейската сцена се провалихме. Националният ни отбор също се изложи. Единственото хубаво е може би първенството на Стария континент, на което бяхме домакин тази година", заяви Борислав Михайлов. Той се похвали и с формата на "А" група. Като я определи за доста интересна. И дори да извадят "Литекс", нищо нямало да се промени, просто ще се съобрази календарът с отборите, така че един да почива. "Изискването на "Левски" да няма футболни президенти не е сериозно. Този практика е навсякъде по света. Има президенти и собственици в Изпълкома, тъй като все пак това са хората, които си дават пари за този спорт. Не си представям само футболни хора да има в Изпълкома. Ще ви кажа, че това се случва и на най-високо ниво. Например на последния Изпълком на УЕФА влязоха Андреа Аниели от "Ювентус" и Карл-Хайнц Румениге от "Байерн". Михайлов коментира и качеството на съдийството у нас. В частност и изритания от съдийската комисия грешник Георги Йорданов. "Всички сте гледали мача. Не знам колко добре се справи Йорданов с отсъжданията си в този двубой. Сега обаче се договорих с хора от УЕФА да ни изпратят човек, който да наблюдава съдийството. Нещо като мениджър. Гарантирам за качеството на работата му, защото е от топ 3 съдиите в Европа. Няма как да дойде да живее в България, но ще измислим вариант всяка седмица да идва и да му даваме дискове с мачовете. Така ще може пряко да контролира действията и да дава компетентно мнение", отсече Михайлов.
Той се изпъчи и с връзките си във ФИФА. "Успях да ги убедя да не отнемат точки на ЦСКА, докато не се произнесе синдикът", добави Михайлов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе