Извънредни новини

Батков преди дербито: ЦСКА не е заплаха

Батков преди дербито: ЦСКА не е заплаха

София. ЦСКА не ни притеснява и не са ни конкурент, отсече собственикът на "Левски" Тодор Батков. В сряда той посети "Герена", за да инспектира тима преди дербито с "Локо" (Сф) в петък. "Отдавна не съм бил при отбора. Дойдох да видя играчите, да ги питам как са, дали всичко е наред. Ако мога да им помогна по някакъв начин, да се уверя, че са готови за предстоящите сблъсъци. Тези две седмици, които предстоят, са изключително важни за отбора от психологическа гледна точка. Паузата за националния отбор е добър шанс за наваксване във физически план", обяви адвокатът пред "Лайфспорт".

На път към тренировъчното игрище той проведе разговор с Владимир Гаджев. Халфът обяви ден по-рано, че иска трансфер в чужбина. През лятото "сините" бяха готови да се разделят с него, но националът отказа суперизгодна оферта от Китай. "Предстоящите две срещи са разковничето, въпреки че този сезон е дълъг. Спечелим ли срещу "Локо" и ЦСКА, ще се доближим до първото място. Не смятам, че "червените" имат по-добър отбор от нашия, напротив. Имахме колебания в играта, не знам от какво бяха породени те. В ЦСКА, независимо от ситуацията, в която се намираха, излизаха по-мотивирани и с повече желание. По-добри сме от тях, сигурен съм. Отборите, с които се борим, са "Лудогорец" и "Ботев", каза още Батков.

От тренировката вчера стана ясно, че Дъстли Мюлдер ще бъде титуляр в петък.

"Локо": Страх ни е от съдията

Параноята подгони треньора на "Локо" (Сф) Стефан Генов два дни преди гостуването на "Герена". Той обяви, че го е страх от рефера, още преди да стане ясно кой ще свири двубоя.

"Левски" не ме притеснява, по-скоро се притеснявам от съдийството и дали ще бъде то обективно. Знаете как ни свиреха в мачовете с "Лудогорец" и ЦСКА. По-силните винаги са подкрепяни. Дали грешките са неволни, или не, не знам. Но е факт, че винаги са в наш ущърб", оплака се Чечо.

"Иначе "Левски" е отбор, който впечатлява, отбор със самочувствие. И не е само Гари Родригес, като цяло имат много силни индивидуалности. Виждате Мирослав Иванов как вдигна нивото. Ние също го искахме, но той избра "Левски". От мач на мач подобряват организацията си и резултатите им са налице", добави наставникът на "червено-черните".

Бибишков отпада от групата

на "Локо" (Сф) за мача с "Левски". Централният нападател е контузен. Освен Крум Бибишков със здравословни проблеми са още петима "локомотивци" и лекарският щаб ще се опита да възстанови поне част от тях до двубоя в петък. Става дума за Том и Махамат, които изкълчиха глезените си срещу "Нефтохимик", Гаров и Трифонов. Вратарят Божидар Митрев е с болки в кръста.

На "Герена" ни върви

затова отиваме на техния стадион със самочувствието да се представим равностойно, обяви изп. директор на "Локо" (Сф) Георги Марков пред Sportline.bg. "Не се съмнявам,че мачът ще бъде оспорван. И двата отбора тръгнахме много трудно в първенството и сега имаме нужда от победи, за да наваксаме", продължи Марков. "Нашата цел е влизане в първата седмица. Затова ще търсим всяка точка", добави той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе