Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Мис Баскетбол вае нови миски

Мис Баскетбол вае нови миски

Всичко се получава, когато хобито ти е работа, смята Симона

Хубавицата омайва клиентите със състезания и новости

Мис национален отбор по баскетбол Симона Димитрова се захвана със задача, която определено умее - да прави хората по-щастливи и усмихнати. Младата и амбициозна хубавица навлиза все по-навътре в сферата на фитнеса. От инструктор за дами сега красавицата има нова и далеч по-сериозна роля - шеф. Тя отговаря за един от обектите от веригата "ФитКървс". Симона обаче има силна подкрепа в лицето на колежката си Веси. Двете полагат заедно огромни усилия, за да подържат тонуса на клиентите си. Симона разказа за "Стандарт" за любовта си към фитнеса, новата си роля и какво е да си Мис у нас.

"С помощта на Господ сбъдвам мечтата си", са първите думи на хубавицата, след което разкри повече подробности около това, което стои зад името "ФитКървс". "Това е голяма американска верига, която има свои представителства в 80 страни по цял свят. Фитнесите са достъпни и адаптивни за всички дами, независимо от възрастта им и физическото състояние. В момента в София има четири подобни клуба, а аз водя един от тях", продължава Димитрова. Уредите в нейната зала са без тежести и с хидравлична резистенция. "

Направени са специално за жени

Предпазват ставите, комбинират кардиоактивност с упражнения за мускулна сила. По време на всяка тренировка присъства и фитнес инструктор", продължава Симона. Задачата не е лека, защото тя и Веси трябва да изготвят индивидуална програма за всяка отделна клиентка. За целта начинаещите минават през най-различни измервания. "Това се случва всеки месец по-късно, за да може да се видят най-добре реалните резултати. Действа и по-мотивиращо. Измисляме различни предизвикателства и състезания помежду им, за да е по-интересно. Така успяваме и да поддържаме по-дълго време интереса на дамите към тренировките", признава Симона.

Но като всяко начало и нейното в ролята на началник е трудно. "Назначението бе доста случайно, сега гледам на него като подарък от Господ. Иначе бях доста скептично настроена, когато чух предложението. Бях инструктор в друг клуб. Не исках да ходя на ново място, с нови колежки, шефове, че и клиенти. Нещата се промениха, когато дойдох за първи път. Веднага усетих, че това е моето място. Чувствах се спокойна и щастлива. Минаха няколко месеца и всичко падна върху мен и Веси. Шефът бе зает с много други неща и така дойде предложението ние да поеме сами нещата. Трудно бе, защото изведнъж се оказахме без подкрепа. Почти никой не ми помагаше освен бившият ми приятел, на който много съм благодарна. Рискувах и не съжалявам. Всяка мъка си струваше", разкрива Мис Баскетбол. Покрай новата си роля е успяла да увеличи и списъка на приятелките си. В такива са се превърнали доста от клиентките й. "Излизаме заедно, забавляваме се, даваме си взаимно съвети.

Чувстваме се като едно голямо семейство

Покрай по-възрастните и аз успях да порасна по-бързо. Започнах да мисля и разсъждавам по различен начин", радва се Симона. "Те също ми имат доверие. Говорим си за всичко. Мога да кажа, че работата ми не е толкова физическа, колкото социална. Това е хубаво", коментира хубавицата. Тя не крие, че има доста идеи, за които залата е тясна. "Искам да организираме различни походи , лагери, разходки, с които да подобрим още повече здравословното състояние на нашите клиентки и да поддържаме доброто настроение. Много важно е и разнообразието, хората обичат нови неща. Отговорността също е много важна. Когато знаеш, че нещо зависи само и единствено от теб, се стараеш да даваш всичко от себе си. Най-вече емоционално. Готино е, когато хобито ти се окаже и работа. Така не правиш нещата по задължение, а защото ти харесват. Чувствам се все едно нямам зад гърба си нито един работен ден", радва се Димитрова.

Усмивката й обаче изчезва, когато заговорим за работата й като Мис Баскетбол. "Все по-тъжно ми става, защото предстои раздяла с короната. Скоро ще има ново момиче на моето място. Но се надявам да им донесе повече късмет и наистина да харесва това, което прави! Защото Мис национален отбор не е задължение или работа. Това е кауза, която трябва да обичаш, да имаш голямо сърце и да вършиш ролята си с радост, самочувствие и удоволствие. Гордея се, че се докоснах до всичко това,

даде ми нов старт в живота

Научих много важни уроци и започнах да оценявам повече нещата и хората около мен. Благодаря на Маги Вълчанова за всичко!", казва Симона. "Дали ме свалят баскетболисти? Не-е-е. Нямам никакви такива отношения с тях , дори не съм си помисляла. Всички са много готини хора и много отдадени на спорта и семействата си", казва за сбогом хубавицата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе