Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Барутното наследство на провалени кметове

Барутното наследство на провалени кметове

Камбитов платил 1,6 млн. за фестивал, 56 бона -за коледна украса

Тотев си правил пиар с първа копка на небюджетиран обект,Рейзи пускал пари по частни сметки  

Кметовете, които преди изборите се надпреварваха да взимат награди за впечатляващите си успехи, а на вота претърпяха съкрушителен провал, сега се оказва, че завещанието им не само не е завидно, а направо е барутно.
Община Благоевград вече е на прага на фалита заради бившия кмет Атанас Камбитов. Това стана ясно от брифинг на новия градоначалник Румен Томов, който разкри сериозни нарушения във финансовата стабилност заради осигуряването на медиен комфорт на предшественика му, както и заради прескъпите фестивали, организирани от него.
„Аз съм човек, който прецизира разходите и се надявам, че гражданите на Благоевград ще го оценят", заяви кметът. Той обясни още, че за само за 9 месеца са платени 260 000 лв. Още по-фрапатни са разходите за културните събития в града. Само коледната украса за града е струвала 56 бона. А разходи за фестивала „Франкофоли“ сигурно превишават тези във Францзия, откъдето е взета идеята -  планирани 580 000 лв., а са похарчени 1 624 827 млн. лева. За „Тара-ра-бумбия“ са отишли 184 463 лв., за „Джаз и блус фест“ - 84 892 лв.
Банкетът на общинарите миналата година е струвал 45 хил. лв. Томов решил да отдели 13 хил. лева за елхата, а парите за заря и фойерверки ще се заделят за дете с увреждания.
Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе