Извънредни новини

Гърци давали 2 пъти повече от Барса за Ицо, Челентано го уговарял за Фиорентина

Гърци давали 2 пъти повече от Барса за Ицо, Челентано го уговарял за Фиорентина

Гръцкият Панатинайкос е давал два пъти повече от Барселона на ЦСКА за Христо Стоичков. Това разкри Камата в предаването "120 минути" по bTV с водещ Светослав Иванов. Стоичков бе гост по повод премиерата утре на книгата "Христо Стоичков. Историята", написана от него и журналиста Владимир Памуков. Премиерата ще е от 12,30 ч в зала "София" на хотел "Маринела".

"Благодарен съм на ръководството на ЦСКА и генерал Добри Джуров, че ме задържа и не ме пусна в Панатинайкос", разказа Стоичков. Той дори си тръгнал по-рано от преговорите с гърците, за да не го видят, че се качва на автобус 305 за Младост 2.

Вкрайна сметка червените избират Ицо да отиде в Барса за 4 млн. долара, а отхвърлят 7-ете милиона долара давани от Панатинайкос.

За съпругата си Мариана Ицо разкри, че за него тя е капитанът на отбора. В края на 1994 г. Камата научил 2 седмици по-рано, че става носител на Златната топка. "Човекът на Франс Футбол дойде предварително да ми направи снимки. Аз обаче отказах за такива фотоси в бъдещето. Тогава той ми показа Златната топка, на която бе гравирано моето име", разказа Стоичков. Владо Памуков пък разкри история от 90-ете година в Барселона, когато видял за първи път "маската", която Ицо си слага, когато иска да не го безпокоят.

Гост на премиерата на книгата на 5 ноември ще е испанският футболен съдия Урисар Аспитарте, когото Стоичков настъпи в първите си месеци от престоя си в Барса и естествено получи заслужен червен картон. Очаква се в понеделник реферът да разкрие как е помогнал на Стоичков в кариерата му в каталунския клуб.

Ицо обяви още, че в първата година в Барса заплатата му била много ниска, дори и за новопостъпил, но това не било важно за него.

"Аз исках да триумфирам и да прокарам моя път. Никога не съм говорил за пари. Имам си мениджър, а работата ми е да играя на терена"., заяви още Стоичков. Той разкри още, че след първата си година в Барса го искали от ПСЖ, и дори бил подписал договор. "Прибрах се вкъщи обаче и си викам: "Къде 120 000 души ще те обичат толкова". Отидох и казах оставам в Барселона", разкри Ицо. От ПСЖ се разсърдили, но пък останали доволни, че им спестил много пари.

За да го вземат пък от "Фиорентина" накарали Адриано Челентано, на който Камата бил фен, лично да му напише писмо и да го покани в отбора. "Като се прибрах веднъж видях един голям кашон. В него всички дискове на Челентано и писмо написано лично от него", върна лентата Модерния ляв. Той пък му отговорил като му пратил фланелка на Барса и футболни обувки с автограф.

"Книгата не е изкуствена история за най-добрия човек, когото познавам", каза авторът Владо Памуков. "В нея има гафове, грешки, предателства", прлодължи той. Стоичков бе категоричен, че тежко приема предателствата особено от колеги. Според него вече няма шанс да вдигне телефона на Любо Пенев, защото болката от отказа да участва в мача за неговия 50-годишен юбилей е голяма. Стоичков каза още, че не става въпрос само за футбол, защото той е кръстник на детето на Любо. Накрая Ицо завърши, че шансът на България да спечели заедно с Гърция, Сърбия и Румъния домакинство на световното по футбол 2030 г е нулев.

Пламен Вълков

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе