Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бареков: Заемаме мястото на ДПС като балансьор

Бареков: Заемаме мястото на ДПС като балансьор

София. Гражданското движение "България без цензура" ще заеме мястото на ДПС като балансьор в политиката. Това заяви лидерът на формацията Николай Бареков по време на официалното откриване на новия офис на партията в Бургас.

"Имам една лоша новина за господин Местан - ние не сме вдясно, ние сме при хората, което е много лош знак за тях самите. Защото ние сме единствената партия, която има лице да се среща с хората всеки ден. С нашето влизане в парламента свърши разиграването на картите на ДПС", каза Бареков. "До момента ДПС определяше като балансьор кой ще управлява. Това приключи, ние ще сме в центъра и имаме достатъчен брой депутати, ако изборите са днес, без нас да не се състави правителство", заяви още лидерът на "България без цензура". Той допълни, че социологическите проучвания показват голяма подкрепа за платформата му и тя ще играе ключова роля в следващия парламент.

Бареков отбеляза още, че разграничаването на ГЕРБ от турския премиер Реджеп Ердоган и изявлението му, че Тракия е тяхна територия, е цинизъм. "Кой ходи да се целува с Ердоган, не беше ли това точно Бойко Борисов", запита риторично Бареков. "А президентът Росен Плевнелиев, вместо да защити интересите на избирателите, стана политически чадър за икономическите игри", коментира още Бареков. И допълни: "Плевнелиев пусна бюджета, но прати в Конституционния съд таксата за зелената енергия. С това защити интереса на най-големите зелени монополисти и негови политически и бизнес съдружници". Заради решението на Плевнелиев над 500 души протестираха вчера пред сградата на "Дондуков" 2.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе