Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бареков отказа на реформаторите

Бареков отказа на реформаторите

София. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков няма да седне на една маса с Реформаторския блок. "Нямаме работа със стари, компрометирани в управлението партии", отсече той. По думите му в "България без цензура" се вливат бивши поддръжници на партиите от РБ, който са били разочаровани от ръководството и апарата на десните централи. "Не можем да се коалираме с патерици на ГЕРБ", каза Бареков.

По-рано през деня стана ясно, че реформаторите канят за обединение всички партии, които искат оставка на правителството. Депеши ще заминат към формациите през следващата седмица, съобщи Петър Москов, шеф на Гражданския съвет на блока. Той не поясни кой ще получи покана. Но според критериите с такава трябва да се окажат ГЕРБ и "България без цензура".

От партията на Бойко Борисов не отхвърлиха офертата. "Естествените партньори на ГЕРБ са партиите членове на ЕНП, но тази покана не бива да е през медиите. Бихме могли да седнем на една маса, защото нямаме комплекс на чия територия ще се води политическият дебат за по-доброто на България", коментира Владислав Горанов (ГЕРБ).
При реформаторите остава съюз "Единство", присъединяват се и местни структури на формацията на Надежда Нейнски като например тази в Разград, обяви Найден Зеленогорски. От "Синьо единство" отрекоха.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе