Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бареков кани бивш премиер за съветник

Бареков кани бивш премиер за съветник

София. Бившият премиер и финансов министър на Латвия Ейнарс Репше има покана да се включи в икономическия екип на лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Той е гост на учредителния конгрес на новата партия днес в НДК.

Както вече стана ясно, и бившите премиери на Сърбия и Словакия - Зоран Живкович и Микулаш Дзуринда, също ще поздравят делегатите от трибуната. Снощи Бареков посрещна и съветника на румънския премиер Виктпор Понта - натовския генерал Уесли Кларк.

Над 4000 души делегати и гости събира "България без цензура" на учредителния форум. "Наши симпатизанти ни уведомиха, че неизвестни лица, представящи се с непознати за нас имена, обикалят квартали в София и още няколко града и предлагат заплащане срещу участие в учредителния ни конгрес", обяви Бареков. И обвини за провокациите БСП и ГЕРБ.

"Искаме сделка с бизнеса, готови сме да инициираме промени в закона за партиите и вие като бизнес и частни лица спокойно да можете да дарявате на партиите, но това да става с документи, ясни правила и ясни ангажименти", каза Бареков на кръгла маса, посветена на малкия и средния бизнес. "Искаме да увеличим парите, които българските граждани получават за труда си, както и социалната подкрепа. Но трябва да помогнем на българския бизнес да бъде в основата на един нов икономически растеж", подчерта той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе