Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бареков: Бойко поръча да ме ликвидират

Бареков: Бойко поръча да ме ликвидират

София. Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков призна пред журналисти, че има опасност за живота му и тръгва с охрана, но няма да спре планираните си участия и срещи с хората в страната.

„Бойко Борисов е поръчал физическото ми ликвидиране. Той иска да ме убие по същия начин, по който той и Румен Николов-Пашата отстраняваха неудобни за тях хора, по времето, в което той беше главен секретар на МВР. Убийството ми е поръчано на наемни убийци", обяви пред ПИК идеологът на „България без цензура".

Пред "Стандарт" Бареков даде да се разбере, че информацията му е от високопоставени източници, в т.ч. и от МВР. Но не коментира с подробности, а само заяви, че „хора от 2 места" са го потърсили днес, за да го предупредят за опасността. Даден му е и съвет да обяви готвения срещу него атентат.

„Групата за поръчки е ясна, но на този етап не могат да я хванат", каза Бареков. "Не мога да си позволя бронирани джипове или многобройна охрана", допълни той. И бе категоричен, че няма да прекрати участията си и планираните изяви в близките дни. "Карат ме да спра временно всичко, но само до събота имам срещи с над 3000 души", обясни Бареков. „Основната причина е, че Бойко Борисов разбра, че аз окончателно и безвъзвратно го извадих от политиката", допусна Бареков. И заяви, че до дни ще огласи информацията от журналистическото разследване за офшорните компании на бившия премиер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе