Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Българка влезе в АИБА

Българка влезе в АИБА

Вицепрезидентът на Българската федерация по бокс Емилия Груева вече е част от Изпълнителният комитет на Международната федерация по бокс. Българката бе избрана в 27-членния състав по време на Конгреса на централата в Москва.

Груева получи най-много гласове – 72 от общо 137 делегати от квотата за жени на Европа, като имаше само две кандидатки. През ноември 2017 . тя оглави и дамската комисия на АИБА.

„Първо се проведе изборът на жените, като всеки континент имаше по една квота за Изпълкома. Само тази на Африка остана вакантна. После се избираха по двама представители при мъжете от континент, където в Европа най-много гласове получи Умар Кремлев от Русия. За пръв път от доста време насам страните от Стария континент обединиха усилия и взеха 3 от общо 4-те квоти, които се разпределиха след това. Така с президента на EUBC Франко Фалчинели и с германеца, който попълни последното място, Европа ще има цели 8 свои представители в Изпълкома на АИБА, което е два пъти повече от досегашните четирима", разказа Груева.

Европейските страни, които ще имат свои представители в ръководството на световния бокс са България, Русия, Турция, Англия, Украйна, Азербайджан, Германия и Италия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе