Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бъчварова: България получи пълна подкрепа за своята политика

Бъчварова: България получи пълна подкрепа за своята политика

Вчера България получи една пълна и убедителна подкрепа за своята политика. Много е важно, защото Германия е политически най-влиятелната държава от ЕС. Това коментира в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия началникът на кабинета на Бойко  Борисов Румяна Бъчварова по повод вчерашната визита на германския канцлер Ангела Меркел.

„Най-важното от посещението на Меркел е, че тя одобри нашите приоритети и нашите инициативи. Това е много важно, защото Германия е политически най-влиятелната държава в ЕС. Ангела Меркел оцени нашите постижения, начина по който охраняваме границата си. Нашата програма за приоритети. Одобри инициативата за газовия хъб Балкан и неговото изграждания. България получи една абсолютно пълна и убедителна подкрепа за своята политика", каза Бъчварова.

Началникът на кабинета коментира и предложението за среща на европейския елит, в която участие да вземе Турция в лицето на Ердоган.

„Това е страна, която върви по стъпките на европейското си членство", посочи тя. По думите й същността на политиката е да решава проблеми.

По повод вота на недоверие Бъчварова посочи, че по-лошо е неразбирането от страна на БСП като основна опозиция към задачите на правителството. Според нея мотивите са политически несъстоятелни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе