Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първанов: Евроизборите ще бъдат референдум за съдбата на сегашното управление

Първанов: Евроизборите ще бъдат референдум за съдбата на сегашното управление

София. Предстоящите евроизбори ще бъдат своеобразен референдум за сегашното управление на страната. Това каза бившият президент на България Георги Първанов в предаването "Нека говорят" по бТВ.

Битката на евроизборите ще бъде тежка, каза още Първанов и не изключи възможността АБВ да победи. Той допълни, че очаква всякакви изненади на евровота.

Имам чувството, че не съм допринесъл за победата и на предишните избори на БСП. „Сега имаше реален шанс ГЕРБ да бъде надвит, като формация на тези избори, но с номинацията на Сергей Станишев, дава реални шансове на ГЕРБ да спечелят. Номинацията, не съществуването на АБВ или някой друг, дават шанс на ГЕРБ". Това отговори Първанов на въпроса дали АБВ ще има вина, ако ГЕРБ победи БСП на изборите.

На въпрос АБВ преживя ли БСП, бившият президент отговори, че много хора от формацията не са свързани по никакъв начин със социалистите. "Аз никога няма да преживея моята романтика и сантимент към БСП и винаги ще си остана свързан с партията", допълни Първанов.

Само след броени дни ще обявим имената на няколко формации, които ще влязат в коалицията. Това е възможният законов начин да участваме в тези избори. Какво ще стане след 25 май, ще решава самото АБВ, каза още Първанов и отклони въпроса дали АБВ ще се превърне в партия.

Президентът не ме изненада с нищо от своето слово. Имаше едни добре подредени тези, включително темата за енергетиката. "Белене" трябва да се строи, коментира Първанов словото на Росен Плевнелиев в парламента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе