Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Азбукар: С „Позитано” отдавна не сме в една партия

Азбукар: С „Позитано” отдавна не сме в една партия

Стара Загора. "Некоректно е да се внушава, че Георги Първанов и неговите съмишленици са се самоизключили от БСП. Янаки /б.р. Стоилов/ е юрист, би трябвало да знае Устава. Особено по въпроса за проф. Близнашки!". Това пише дългогодишният областен лидер на БСП Трифон Митев в открито писмо до медииите.

Според него решението на Националния партиен съвет за отстраняването на социалистите, свързани с АБВ, от БСП е ненужно и безполезно. „... С двама – трима души поне от „Позитано" отдавна не сме в една партия. Аз съм в БСП, макар и с АБВ. Те не знам къде са, въпреки че са на четвъртия етаж. Но злоупотребяват с вярата и доверието на стотици хиляди хора. И се възползват от тях съвсем не в обществен интерес", добавя Митев.

Заедно с бившия здравен министър и два мандата кмет на Стара Загора той е едно от знаковите лица на гражданската инициатива на Георги Първанов в Града на липите. Местни активисти на БСП смятат, че Митев и още няколко души, които най-активно работели за АБВ, трябва също да бъдат изключени от партията, както препоръчало централното ръководство.

Междувременно общинският партиен съвет за пореден път отхвърли предложението за продължаване на общинската партийна конференция. Заради острото противоборство с азбукарите старозагорските социалисти не можаха да приемат дори дневния ред и отложиха форума. Мнението на мнозинството обаче е, че не трябва да се сменя общинското ръководство, а да се проведат пълен цикъл избори в общинската партийна организация, за да се чуе мнението на редовите членове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе