Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Австрийка взе златото на Супер-Г

Австрийка взе златото на Супер-Г

Сочи. Най-добрата австрийка в скоростните дисциплини Анна Фенингер спечели безапелационно златния медал в супергигантския слалом в Сочи.

24-годишната красавица, която до момента на имаше в актива си само световна титла в суперкомбинацията от Гармиш-Партенкирхен 2011 слезе за 1:25,52 мин. Втора на 0,55 сек зад нея остана олимпийската шампионка в спускането от Сочи Мария Хьофл Рийш (Гер), а трета на 0,66 сек е Никол Хосп (Ав). За Австрия титлата е трета поредна и общо четвърта в дисциплината от олимпийски игри.

"Не мога да повярвам, че това се случи, заяви след финала щастливата Фенингер, която бе обявена за Най-добра спортистка на Австрия за 2013-а година. - От години мечтаех за това и ето, че днес златото вече е реалност. Посвещавам титлата на семейството и треньорите ми и на всички които ми помогнаха да успея. Днес е моя ден. Трасето бе доста трудно и се радвам, че послушах треньора си за правилната тактика". От стартиралите 50 алпийки до финала на състезанието достигнаха само 31.

Междувременно от оргкома на игрите обявиха, че супергигантски слалом при мъжете, който по програма трябваше да започне утре в 11 (местно време) е изтеглен за 10,00 ч, за да може пистата да издържи за всички. България ще бъде представена от Никола Чонгаров и Георги Георгиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе