Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Атлетите със седем медала от Истанбул

Атлетите със седем медала от Истанбул

Българските състезатели по лека атлетика грабнаха 7 медала на Балканиадата за мъже и жени в зала в Истанбул. Спортист номер 1 за 2015 г. Габриела Петрова завоюва единственото злато за страната ни. Тя успя да си осигури титлата на троен скок още с първия си опит, като постигна 14,32 м. Андриана Бънова взе бронза в същата дисциплина с 12,99 м. Втора стана словенката Саша Бабшек.

Радослава Мавродиева спечели сребро на гюле със 17.99 метра, като само 7 сантиметра не и достигнаха да отмъкне златото от туркинята Емел Дерели. Момчил Караилиев също се качи на втората позиция на почетната стълбичка с 16,23 м на троен скок. Силвия Дънекова стана вицешампионка на закрито в бягането на 1500 м, като дори постигна личен рекорд от 4:13,80 сек.

С бронзови медали от Истанбул си тръгнаха Денис Димитров в спринта на 60 м с 6м78 сек и Милена Миткова на скок дължина с 6,17 м. България се нареди на четвърто място в отборното класиране както при мъжете, така и при жените. Като победители станаха домакините от Турция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе