Извънредни новини

Атлетико се реваншира за резила в Германия

Атлетико се реваншира за резила в Германия

Атлетико Мадрид надви с 2:0 Борусия (Дортмунд) и се изравни с германския тим на върха в група "А" на Шампионска лига. Саул Нигес и Антоан Гризман бяха точни за тима на Диего Симеоне. Така "дюшекчиите" си върнаха за разгромната загуба с 0:4 в предишния мач и до голяма степен сложиха край на интригата около първите две места. Борусия и Атлетико имат по 9 точки. Играчите на Диего Симеоне трябваше да се реваншира на феновете си не само за тежкото поражение в Германия, но и за разочароващото равенство срещу Леганес през уикенда. Симеоне направи 4 промени в състава в сравнение с двубоя преди две седмици. Сред титулярите се появиха Хосе Хименес, Родри, Анхел Корея и Никола Калинич. Големите отсъстващи бяха капитанът Диего Годин и Диего Коща. Заради травма двубоя пропусна и Тома Льомар. Наставникът на Борусия Люсиен Фавър също предприе доста размествания сред стартовите 11. На пейката остана авторът на два от головете във вратата на Атлетико в първия мач Рафаел Герейро, а отляво в защитата действаше Ашраф Хакими. Пако Алкасер водеше атаката, подкрепян от Марко Ройс, Кристиан Пулишич и Джейдън Санчо.
Атлетико игра внимателно в защита и внимаваше за светкавичните контри на Борусия. В 22-ата минута Корея отправи опасен удар, но Роман Бюрки се намеси. Гостите владееха по-продължително топката, но без да създават положения пред вратата на Ян Облак. Десетина минути по-късно Атлетико поведе. Атаката започна от Калинич, който се пребори за топката, а след това Саул изведе Филипе Луиш по левия фланг. Бразилецът върна към точката на дузпата, където Антоан Гризман остави за връхлитащия Саул и испанският национал простреля Бюрки.
Испанците продължиха да са по-настъпателни. Томас шутира над вратата, а в 42-ата минута Бюрки изби удар на Гризман. Чак в края на полувремето Борусия опита да застраши Облак, но Хименес блокира изстрела на Хакими.
Хименес получи травма и не се появи през втората част, а мястото му зае младият Франсиско Монтеро. Атлетико започна да действа по-предпазливо, а Борусия нямаше никаква представа как да преодолее защитата на домакините. Пако Алкасер беше напълно незабележим, но остана на терена, а Герейро замени Пулишич. Точно след час игра Бюрки изчисти лошо и подари топката на Корея, но аржентинецът стреля в страничната мрежа. Симеоне потърси повече скорост с включването на Желсон Мартинш вместо отново неубедителния Калинич. Атлетико контролираше събитията на терена и край на интригата беше сложен в 80-ата минута. Тогава Мартинш подаде на Гризман, който напредна в наказателното поле и с прецизен удар затвърди победата на Атлетико.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе