Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Шестима атлети гонят квота за Сочи в бобслея

Шестима атлети гонят квота за Сочи в бобслея

София. Точно шестима лекоатлети са включени в разширения състав на националния отбор по бобслей, който ще опита да спечели квота за зимната олимпиада в Сочи 2014 стана ясно днес.

Европейският шампион в скока на дължина в зала (Гент 2000 г) Петър Дачев (на снимката) и един от най-бързите българи Десислав Гунев ще дебютират в забутването на ледения улей съвсем скоро. Двамата заедно с бившите атлети Милен Цветанов, Александър Петров, Явор Петров и Стефан Василев, както и футболиста Ивайло Василев вече тренират за покриване на квоти за Зимните олимпийски игри в Сочи през следващата година.

Българите ще се опитат да покрият квоти на двойка и четворка, като шейните ще се оформят в процеса на подготовка. В момента те тренират „на сухо" на стадиона на НСА „Васил Левски". В плановете на бобслеистите влизат 12 старта, на които трябва да натрупат нужните точки за участие в Сочи. Ако Дачев и Гунев успеят ще стане първите български спортисти (мъже), който след като е участвал на лятна олимпиада, ще стартира и на зимна. Досега при дамите единствено Евгения Раданова е постигала такъв дубъл (шорттрек и колоездене на писта).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе