Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Когато нещо се атакува публично, то накрая хора си отиват

Борисов: Когато нещо се атакува публично, то накрая хора си отиват

"Когато публично нещо се атакува, то накрая си отиват хора". Така премиерът Бойко Борисов коментира протеста на тютюнопроизводителите, които излязоха на площадите в Свиленград, Дулово и Ставоча заради публичните атаки на Радан Кънев към тютюневия холдинг. Премиерът коментира и темата за собствеността на "Булгартабак", като посочи, че не е знаел Делян Пеевски да е бил собственик на компанията.

„Няколко години платихме няколко милиона на Сити банк, за да направи всички процедури по най-прозрачен начин и знам, че над 200 млн. лв. получи държавата за две фабрики", отбеляза Борисов.

"Всеки един протест би следвало да ни притеснява. Надявам се да не се стига до затваряне на производствени мощности и фабрики. Днес както знам има среща между протестиращите, асоциации на тютюнопроизводителите и дружеството Булгартабак. Там ще бъдат обсъдени всякакви проблеми и се надявам да не се стига до по продължителни протести, затваряне на мощности и хора да остават на улицата", коментира по-късно темата и икономическият министър Божидар Лукарски. Той допълни, че в момента се гласува закон за тютюневите изделия, който обаче няма нищо общо с темата.

"Това е внедряване на европейски директиви и няма нищо общо с исканията на тютюнопроизводителите . Техните протести не касаят промени в законодателството. Това, което до сега е направила и България, и ЕС, е свързано с даването на помощи за тютюнопроизводители и за промяната на това производство към други видове производства. Дадени са доста евросредства", допълни Лукарски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе