Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Атака праща на прокурор доклада за "Авиоотряд 28"

Атака праща на прокурор доклада за

София. Атака ще изпрати доклада на Сметната палата за "Авиоотряд 28" на прокуратурата, заяви лидерът на партията Волен Сидеров на брифинг в парламента. 

„Внасяме сигнал с колегата Венцислав Лаков до главния прокурор във връзка със закононарушенията, извършени от бившия премиер Бойко Борисов с полетите на правителствения Авиоотряд 28. В заключението на доклада на Сметната палата ясно се казва, че полетите, изпълнени по заявка от физически и юридически лица, са незаконосъобразни. Казано е ясно, че в тези полети има нарушение на закона. След като има нарушение на закона, институцията, която трябва да вземе отношение, е прокуратурата," подчерта Сидеров.

„Точно затова изпращаме до най-бързата, светкавична, най-обективна и безпристрастна българска институция - прокуратурата - един сигнал, с който тя по типичния за нея рефлективен, бърз и неотложен начин да вземе веднага мерки и да поиска имунитета на Борисов, да започне досъдебно производство срещу неговите закононарушения и да установи как е профукал тези 34 милиона, които комисията на Лаков безспорно установи," обяви лидерът на Атака

Докладът е внесен в Народното събрание след извършения одит на Авиоотряд 28.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе