Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Благовест Асенов: Търгаши с роля са бутафорните националисти във властта

Благовест Асенов: Търгаши с роля са бутафорните националисти във властта

Националистите във властта, това са бизнесмени и търгаши, които играят роля. Това е проект, който се дължи на констатираното събуждане сред хората. Тези хора никога не са били националисти, те вътрешно никога не са били патриоти - за тях е важно да играят роля, хора, които нямат кариери, не могат да оцелеят навънка, затова се променят постоянно, вижте им историите. Така обрисува в "Офанзива с Любо Огнянов" коалицията Обединени патриоти Благовест Асенов от "Национална съпротива".

"Те са търгаши и експлоататори на националната идея. Те рано или късно ще си платят, те вредят с техните действия срещу българщината", каза Благовест Асенов.

"Така ще продължат със своя цирк, със своите лъжи - статуквото си е подготвило алтернативи, патриотичният вот винаги ще бъде обсебван от такива бутафорни патриотични организации. Докато не дойдем ние да ги унищожим всичките", закани се той.

За него скандалът с продажбата на български паспорти, гръмнал тази седмица, не е никаква изненада: "Това не е изненада, защото това са търгаши", натърти той.

Оценката му за дейността на ОП във властта е брутално откровена: "Циганската престъпност е увеличена в момента - навсякъде. Македонският въпрос - с извинение, те осраха цялата идея", отсече Благовест Асенов.

"В Македония искат да създават някаква македонска автономна църква, опитаха да натиснат Българската църква, хубавото е, че нашата църква реагира правилно и отблъсна тези действия.

Циганският въпрос не е решен, бежанците не е решен", изброи Благовест Асенов.

Той изтъкна "крещящата нужда" от създаване не на нова националистическа партия, а от истински национализъм, който не е представляван от 1942 г. насам. "Оттогава има само играчи, които експлоатират националната идея, но само на думи", изтъкна той.

По думите му, обаче, статуквото си е подготвило заместници. "Нужна е една национално мислеща партия, която да се бори за просперитета и най-вече за независимостта на държавата. Виждаме в момента, че всеки уж патриотичен проект, се задълбава в някакви дребни проблеми, вместо в независимостта. Това са малки хора, с малки възможности - въобще всички управляващи в България са тинята на обществото, които в нормална държава щяха да са или в затвора или да са селските идиоти", анализира Благовест Асенов, който прогнозира, че национализмът няма да бъде представляван на предстоящите евроизбори. "Затова националното движение ще пасува", каза той за истинските патриоти и родолюбци.

"Аз съм реалист, участвали сме 2 пъти да сваляме правителството, виждаме, че системата си ги преизбира отново, тя така е изградена. За да се реновира едно правителство, трябва да има нови хора - сега има само заместници, статуквото си е подготвило тези хора", констатира той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе