Извънредни новини

"Арсенал" направи невъзможното в Гърция

"Арсенал" отново показа, че не е отбор за подценяване дори и без куп от своите звезди. Топчиите направиха и невъзможното, за да се класират на осминафиналите в Шампионска лига. Те изпълниха до прецизност задача, която сами си поставиха, като трябваше да победят гръцкия шампион на "Олимпиакос" с повече от един гол разлика и по този начин да го изхвърли от сметките за следващия кръг в ШЛ. Футболистите на Арсен Венгер, който не можеше в този мач не можеше да разчита на едни от най-важните си играчи като Алексис Санчес, Санти Касорла, Джак Уилшър, Франсис Коклен и други, направиха перфектен мач в тактическо отношение и победиха с вечната класика 3:0, за да се класират за 16-и рекорден пореден път на осминафиланите в Шампионска лига.

Героят за "Арсенал" се казва Оливие Жиру. Французинът заби и трите гола във вратата на гърците, за да остави зад гърба си по голове в Европа легендата на "топчиите" и световния футбол Денис Беркамп.

Жиру откри резултата в 29-ата минута на двубоя след центриране на Аарън Рамзи. Oтново той удвои аванса на своя тим четири минути след началото на второто полувреме. Французинът оформи своя хеттрик в 67-ата минута от дузпа.

ОЛИМПИАКОС - АРСЕНАЛ 0:3
0:1 - Жиру (29)
0:2 - Жиру (49)
0:3 - Жиру (67-д.)

ОЛИМПИАКОС (4-2-3-1): Роберто, Да Коща, Елабделуи, Сиовас, Масуаку, Миливоевич, Фортунис, Касами, Пардо, Себа, Идейе

АРСЕНАЛ (4-2-3-1): Петер Чех, Ектор Бейерин, Пер Мертезакер, Лоран Косиелни, Начо Монреал, Месут Йозил, Аарън Рамзи, Матийо Фламини, Тио Уолкот, Джоел Кембъл, Оливие Жиру

СЪДИЯ: Никола Рицоли (Италия)

СТАДИОН: "Йоргос Караискакис"

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе