Извънредни новини

Арестуваха 24 хърватски ултраси в София

Арестуваха 24 хърватски ултраси в София

София. 24 ултраси на "Динамо" Загреб са арестувани преди мача с "Лудогорец", съобщи за "Стандарт" комисар Антон Златанов. На 112 е подаден сигнал за бой в района на НДК откъм бул. "Скобелев". След преследване са задържани 22 хървати.

Всички са със забрана да посещават мачове, членове на групировката "Лошите Сини Момчета". Имали са билети за секторите на "Лудогорец". Изяснява се откъде са ги взели, вероятно имат български помагачи. Още двама са арестувани в магазин "Метро" на изхода на София заради опит за кражба. Те са част от група от около 60 ултраси, които са с редовни документи.

"Ваучери са раздадени на място в Загреб от клуба "Динамо". Срещу тях тук се предоставят билети за сектора на гостите", обясни Златанов.

Двубоят между "Лудогорец" и "Динамо" Загреб от втория кръг на групите в Лига Европа, е от 22,05 часа на националния стадион "Васил Левски".  

Замесиха ЦСКА и "Партизан"

В София и Загреб едновременно плъзнаха версии, че до НДК е бил уговорен бой между хървати и фенове на ЦСКА. Някои дори съобщиха, че срещу "Лошите сини момчета" са се изправили и хора на "Партизан". Пред "Стандарт" тартори на сектор "Г" обаче отрекоха да знаят за "червено" участие в патакламата. От МВР също отказаха да коментират дали е имало бой. Сигналът е дошъл от разтревожени граждани, които видели огромна група да крещи и псува по улиците, гласеше друга версия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе