Извънредни новини

68 в ареста след дербито на Турция

68 в ареста след дербито на Турция

Истанбул. Грозни сцени белязаха дербито на Турция "Бешикташ" - "Галатасарай". Мачът бе прекратен в продължението при резултат 1:2. Причината бе, че привържениците на домакините нахлуха на Олимпийския стадион, след като Фелипе Мело от "Галатасарай" бе изгонен директно за груб фаул. Теренът заприлича на бойно поле, а футболистите веднага си плюха на петите към съблекалните. Над 500 души излязоха на терена с пластмасови столове, като не стана ясно откъде са ги взели. Никой от играчите не пострада сериозно, но много стюарди и оператори са ранени. Двама от тях дори са приети в болница със счупвания.

Вчера от полицията в страната обявиха, че са задържани 68 души, 12 от тях деца. "Разпитахме над 2000 човека. Един от полицаите ни получи пристъп и започна да повръща от преумора", каза говорител на полицията.
Малко по-рано по време на мача Емануел Ебуе от "Галатасарай" пък бе уцелен с празно пластмасово шише. Още тогава той искаше да напусне, но Дидие Дрогба го разубеди.

След като двата тима се прибраха в съблекалнята, пък изгоненият Мело се е сбил с Рамон Мота от "Бешикташ". Двамата са си разменили няколко тупаника и псувни, но бързо били разтървани.

Мачът събра рекордните в историята на турския футбол 76 127 зрители.

Местните медии пък свързват безредиците с антиправителствените протести на площад "Таксим" преди няколко месеца. "Атмосферата беше много добра, но имаше много политически песни", разказва очевидец пред германския "Велт".
Решението на турската федерация за изхода от този двубой ще бъде взето утре. Най-вероятно то ще е служебно 3:0 за "Галатасарай" и сериозни парични глоби за "Бешикташ".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе