Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Арест за Сидеров и Чуколов

Арест за Сидеров и Чуколов

Депутатите взеха решение да подкрепят искането на главния прокурор Сотир Цацаров. Те решиха лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде арестуван със 121 гласа, като 19 бяха против, а 14 се въздържаха.

Мотивите на Радан Кънев, че Сидеров може да повтори хулиганските си прояви и затова трябва да бъде държан в ареста бяха подкрепени и от депутата от ГЕРБ Димитър Главчев, който бе и шеф на парламентарната комисия, занимаваща се с имунитета на лидера на "Атака".

Колегата на Сидеров Явор Нотев се опита да разубеди депутатите да подкрепят искането на Цацаров с аргумента, че Сидеров вчера вече е бил извикан Софийска градска прокуратура, отдел "Следствен", където е дал показания. И обясни, че единственото, което правят, е да лишават от възможност двама депутати да участват във вземането на важни решения в парламента, за които всеки глас е важен, пише БЛИЦ.

Нотев поясни още, че решението на депутатите само дава право за извършването на т.н. "прокурорско задържане", което може да продължи до 72 часа, докато съдът реши дали оставането в ареста е основателно.

Депутатите обаче не се съгласиха и на две гласувания дадоха Сидеров на Цацаров.

"Политическата репресия е в пълна сила срещу единствената опозиционна партия в парламента. Очакваме да ни арестуват". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в кулоарите на парламента веднага след като депутатите подкрепиха искането на главния прокурор Сотир Цацаров той и колегата му Десислав Чуколов да бъдат арестувани.

Това бяха единствените му думи, след което Сидеров отказа всякакви други изявления.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе