Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Антония Първанова поема НДСВ

Антония Първанова поема НДСВ

София. Антония Първанова пое поста на председател на НДСВ от оттеглилата се заради изборната загуба Христина Христова. Първанова спечели лидерския пост при първото гласуване на извънредния VII-ми конгрес на партията с 343 гласа, в който участваха 656 делегати, съобщи партийният пресцентър.

Претенденти за лидерския пост в НДСВ бяха общо четирима кандидати. Делегатите на конгреса избраха евродепутата пред секретаря на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ Стефан Кенов, Георги Найденов – председател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси и Любка Качакова – общински съветник на НДСВ.

Национално единство и обществена справедливост ще е позицията, която ще отстояваме заедно, каза новоизбраният председател Антония Първанова, цитирана от пресцентъра на НДСВ. "Ако вътре сме единни, тогава ще може да съберем всичко, което разпиляхме. Само който има висока цел може да постигне високи резултати. Нашата цел трябва да бъде не просто влизане в парламента, а влизане в управлението", каза още тя. "Всичко, което съм постигнала, дължа на НДСВ", допълни Първанова.

На основата на собствения си опит установих нещо, което е голяма трудност за лидера на НДСВ, търсенето на подкрепа от публичните лица на НДСВ, заяви досегашният лидер на НДСВ Христина Христова в началото на конгреса на партията.

Антония Първанова е родена през 1962г. в Добрич. Завършва езикова гимназия "Гео Милев" с английски и немски език в Добрич, медицина и здравен мениджмънт във Варна, обществено здраве в Маастрихт, Холандия и здравна политика в Англия. Започва политическата си дейност през 2001г., когато е избрана за депутат от НДСВ. През 2007г. е определена за евронаблюдател, а през 2009 г. е избрана за член на Европейския парламент, заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Била е номинирана от колегите си за "Евродепутат на годината".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе