Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ангелкова при Догузова с план за руските туристи

Ангелкова при Догузова с план за руските туристи

План за връщане на руските туристи в България ще представи ресорният министър Николина Ангелкова на колегата си Зарина Догузова, ръководител Федералната агенция по туризъм. Ангелкова е на двудневно работно посещение в Москва, където ще открие българския щанд на международната туристическа борса "Интурмаркет" 2019. Форумът е сред най-големите изложения за професионалисти, като миналата година в него се включиха повече от 1400 участници от над 130 държави, руските региони и национални туристически представителства, съобщават от Министерството на туризма.

ВИЖ ОЩЕ: 500 000 руски туристи годишно у нас

Визитата на Ангелкова при Догузова е само броени сни, след като на 5 март у нас се проведе мащабен туристически форум с участието на премиерите на България и Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. На него министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин обяви, че руските туристи са намалели с 20%. Причината е, че заради еврото ваканциите у нас били по-скъпи от тези в Тунис. Медведев пък ни препоръча да се вържем към китайския юан.

ВИЖ ОЩЕ: Орешкин: Имате проблем, у вас е по-скъпо от Тунис

България ще проучи възможността за дотиране на чартърните организирани посещения на руски туристи у нас, за да може да е конкурентна на съседните ни пазари Турция и Гърция, обяви тогава премиерът Бойко Борисов. Идеята тепърва щяла да се обсъжда с Министерството на туризма и сдружението на общините, от които се очаква да изготвят финансови разчети за това как да се подпомогне браншът.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Медведев очарован от златото на траките

В Москва Ангелкова ще разговаря още с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия – АТОР Майя Ломидзе и с с генералния директор на Асоциацията на регионите на Русия Светлана Ануфриенко.

Предвиден е разговор със заместник – председателя на правителството на Алтайския край и министър на икономическото развитие Павел Владимирович Дитятев и Евгений Виталиевич Дешевих, началник на Управлението за развитие на туризма и курортното дело. Планирана е среща и със Сергей Кривоносов, депутат от Държавната Дума, зам. председател на Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и въпросите на младежта, председател на подкомитета по туризъм.

Министър Ангелкова ще разговаря с ръководството на Московски държавен институт за международни отношения (МГИМО) и ще изнесе лекция пред студентите и преподавателите на университета.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе