Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Александър Ненков: БСП е най-родовата партия

Александър Ненков: БСП е най-родовата партия

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков обяви, че най-родовата партия в България е БСП. "Всички са там, защото дядовците им са били там. Някои са били в ЦК, така са назначавани на работа. Но понеже БСП няма за какво да се хванат, намериха това. Ако с някой сме работили заедно и той ми е харесал, то нямам ли право да го избира за кум", попита той в спор с Христо Проданов от социалистите пред "Канал 3".

Това е модел в цялата страна. Затова и печелите с 500 000 гласове от администрацията. Вашите семейства ли са най-знатните и знаещите?, контрира Проданов.

Тук пръст има и Румен Радев. Защото втората точка днес ще бъде за изтребителите. Хайде да не падаме на това ниво. Да питаме ли как и Румен Овчаров назначи кумеца си за шеф на АЕЦ "Козлодуй", когато бе министър, заяви Ненков. "Защо Елена Йончев не показа фирмите, които са печелили поръчките в Хасково?", попита още Ненков. 

Пред това той спори и още един представител на БСП - Стоян Мирчев.  Това се случи в ефира на БНТ. "ГЕРБ е мафиотски октопод, разпрострял пипалата си и не можещ да ги скрие. Те започват да се самоизяждат с лакомия. Досега нямаше чуваемост и лимитът на търпимост в обществото достигна крайния предел и нещата започнаха да се коментират", заяви Мирчев.

Кметицата на Алфатар назначи дъщеря си на работа без конкурс, ГЕРБ не реагира. Последните години, по време на управлението на ГЕРБ, назначенията в държавния парад 2/3 от тях стават без конкурс. Момичето завършва училище, още не си е взела дипломата и същия ден е назначена, добави той.

Ненков от своя страна заяви: "Най-щеше да ми е лесно да говоря за техните назначения. Смятам да не слизам на това ниво. Когато една партия спечели изборите, нейно право е тя да си поправи екипите, с които да работи". "Що се отнася до семейството ми - няма от какво да се притеснявам, то винаги е било публично. Майка ми и баща ми са честни хора и са се издигнали в йерархията сами. Жена ми е изключително квалифицирана и всеки може да го провери. Ако господинът ми докаже, че не е така, ще се извиня моментално", каза той.

Мирчев го попита: "Жена ви, като иде на работа, на шефа си "шефе" ли му вика или "куме". "За 3 месеца и половина БСП нищо не успяха да измислят срещу правителството и започнаха да обиждат хората по такъв начин. Гледам го вчера Добрев, така изглеждаше, все едно е приел всичко, което му причинихте", каза Ненков.

Мирчев от своя страна заяви: "Делян Добрев каза, че Елена Йончева е наредила малки истини една след друга. Ами окей - като подредите едни истини, те не стават лъжа". "Много ви е яд, защото за нищо не можете да се хванете и нищо не може да направите. Всичко това много ви ядосва. Доходите започват да се покачват в различни сфери. Не можете да го преживеете. И на това ниско ниво вие се занимавате с чуждите семейства", заяви депутатът от ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе