Извънредни новини

Албанците стават параван за арести

Албанците стават параван за арести

Не е лесно да се бърка бетон, обяви Ди Биази

Акция "Евро 2016" стяга прокуратурата в Албания, обяви едно от най-тиражираните издания в страната "Коха Йоне". Магистрат изпя през вестника, че в скоро време белезниците ще щракнат за двама министри от кабинета на Еди Рама, както и за един бивш. Срещу тях имало доказателства за присвояване на средства. Властите ще използват еуфорията около националния отбор и участието му на първо голямо първенство, за да не се вдига много шум около корумпираните политици. Така няма да пострада и самият Рама, чийто имидж ще се запази.

Албанските медии пък разкриха, че над 100 000 техни сънародници, които живеят в Европа, ще пътуват до Франция, за да подкрепят "червено-черните". Те са били готови на всичко, за да бъдат на трибуните. Стадион "Болер-Дерели", където Албания ще се изправи срещу Швейцария, побира едва 35 000 места. Балканците получиха едва 6000 пропуска, а имат заявки за 40 000!

"Ние сме проекция на Обединена Европа", отсече селекционерът Джовани Ди Биази. "Страната е съставена от 70% мюсюлмани, 20 са православните, а 10 католици. Имаме момчета родени в Косово, Македония, а някои са израснали изцяло в Швейцария. Това са хора от различни реалности, но успяхме да направим от тях отбор", отсече италианецът. Бе категоричен, че няма да промени стила си и залага на здрав бетон. "Ако някой смята, че лесно се играе на контраатака, значи се лъжи. Други твърдят, че е позорно. Това е снобизъм. Когато имаш Меси и Неймар, е едно, тогава лесно се играе в атака. Сега тичаме два пъти повече от противника", завърши спецът.

Рамос подстрига Мората за кадем

Нападателят на Испания Алваро Мората се похвали с нова прическа. За разлика от съотборниците си голаджията не се издокара по последен писък на модата, а прибегна до нещо по-традиционно - почти нула номер. В ролята на фризьор влезе Серхио Рамос. Самият Мората призна, че крайната мярка не е продиктувана от суетност, а от суеверие. "Преди две години Серхио ме подстрига и започнах да бележа всеки мач. Нещо повече, той самият също се отпуши и почна да къса противникови мрежи", разкри 23-годишният нападател. Испанците стартират в понеделник срещу Чехия от 16,00 ч.

Петкович държал жената плътно до печката

Това е истински паша, отсякоха медиите в Швейцария по повод нравите на Владимир Петкович. Селекционерът разкри в интервю, че е "разделил" къщната работа по равно между себе си и съпругата си Лиляна. "Тя прави всичко, а за мен остава да си почивам", отсече босненецът. "Явно и той като пашите от едно време обича жените да се грижат за него, без да си дава никакъв зор", отсече в. "Блик". Междувременно властите в страната пък пуснаха специален влак за фенове, който тръгва от Базел през Цюрих за Франция. Композицията разполага с всички екстри, за да може запалянковците да пътуват комфортно. Освен това за всеки мач вътре ще има специален гост, който ще води агитката. За двубоя с Албания това е Кубилай Тюркелмаз.

Двубоят днес от 16,00 часа пък е специален за братята Джака. Таулант и Гранит ще излязат един срещу друг. "Ще се справя с брат ми! Майка ви е ясно - тя ще вика за Швейцария. Цял живот е била там, докато татко е 50 на 50. Не сме първите, спомнете си и братя Боатенг. Единият игра за Германия, а другият за Гана", коментира Таулант. "Дали ще направим нещо специално? Ще напуснем игрището във втората минута. Майтап, просто сме хванали бас", допълни Гранит.

Футболен бос остана гладен заради гард

Президентът на словашката футболна асоциация Ян Козачик разкри, че е станал жертва на тежките мерки за сигурност в лагера на националите. "Хората, които се грижат за нашата безопасност, са безкомпромисни. Веднъж не ме допуснаха на закуска, защото си забравих акредитацията", призна босът и добави: "Непробиваеми са. Всеки етаж на хотела е пазен по 24 часа в денонощието. Охраната е с нас през цялото време, но не ни създават никакви проблеми. Почти невидими са. Никой от състава или треньорския щаб не се е оплакал до този момент". В първия си мач от европейското, "соколите" ще мерят сили с Уелс. Звездата на "драконите" Гарет Бейл бе върнат обратно в училище по време на пресконференцията преди срещата. Двама ученици от същото школо, което е завършил голаджията на "Реал", влязоха в ролята на журналисти и задаваха въпроси на идола си. Бързакът бе запитан кой от бившите национали на страната би искал в сегашния тим. "Райън Гигс. Той бе моят герой, докато растях", отсече, без да се замисли, Бейл. Неговият съотборник Аарън Рамзи демонстрира уменията си по математика и заяви, че победата над Словакия ще им гарантира място в следващата фаза на турнира. "Първата ни цел е да минем групите. Три точки в събота и третото място е опечено. Надъхани сме да покажем какво можем, а не да ни бият като боксови круши", изрепчи се халфът на "Арсенал".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе