Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

ПЬОНГЧАНГ 2018: Зографски скача при полярните - 27 градуса

ПЬОНГЧАНГ 2018: Зографски скача при полярните - 27 градуса

Уникален студ очаква Владимир Зографски по време на днешната квалификация в ски скока, която предшества официалното откриване на игрите. Българинът ще се бори за място в топ 50 на малката шанца и влизане във финала на 9 февруари. Очакванията са тепмературата по време на засилването след 21,30 ч (местно време - 14,30 българско) да е около -27 градуса.

Влади ще участва за втори пореден път на зимни олимпийски игри. В Сочи преди 4 години той зае 47-о място на голямата шанца. На последните сутрешни тренировки той постигна опити от 90, 104 и 98,5 м, като и при тях температурата бе около - 20 градуса. "Наистина е много студено. А питате ли ме какво ми е горе само по гащеризон под който имам само фланелка и шорти, коментира Зографски. - Сега за разлика от Сочи, където дебютирах на олимпиада съм по-спокоен".

Студеното време в ПьонгЧанг стана причина дизайнерите от Ралф Лорен да вкарат светкавично батерии в официалните екипи на американските спортисти. Нагревателите ще могат да се зареждат от слънцето и ще осигуряват на спортистите топлина поне за 5 часа. Затоплящи устройства американците ще имат и в ръкавиците. Като цяло студеното време е основният проблем за всички гости на игрите в ПьонгЧанг. Температурите рядно се качват над 0 градуса по Целзий, като вятъра дублира надолу тези стойности. Очакванията на метеоролозите са, че по време на първите стартове в ски скока, които са от 20,40 ч местно време състезателите ще усещат при засилката около -29 градуса. По показател студ ПьонгЧанг влезе в топ 4 на зимните олимпийски игри. Начело е Лилехамер със средна температура от -11 градуса.

За откриването в петък метеоролозите очакват температурата да е около -7 градуса, но заради вятъра усещането ще е за минус 15. Поради тази причина на гостите на откриването ще бъдат раздавани одеяла и специално направено за случая пончо. Американската делегация за откриването на игрите ще се води от вицепрезидента Майк Пенс, който ще пристигне от Япония. За закриването на 25 февруари водач на американската делегация ще е Иванка Тръмп, дъщеря на американския президент Доналд Тръмп. Тя в момента е нещатен сътрудник на баща си в Белия дом.

* * * * *

Викат спешно 900 войници заради норовирус

Повече от 900 военни спешно бяха мобилизирани от правителството в Корея за да помагат в охраната на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Причината е плъзналия в последните дни норовирус, който повали повече от 1200 души свързани с охраната на игрите. Болните са под карантина. Военните викнати по спешност да ги заменят ще отговарят за сигурността на 20 локации свързани с игрите. Симптомите на вируса върлуващ в ПьонгЧанг са температура, болки в корема и общо неразположение. Норовирус за първи път имаше през 2017-а година по време на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Тогава цели хотели бяха поставени под карантина, а на състезателите не им бе разрешено да ги напуснат и дори да участват в шампионата, ако лекарите не установят че са здрави на 100%. За да се презастраховат повечето от свързаните с игрите са с маски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе