Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Подаряваме лавандула и розово масло на гостите на Европредседателството

Подаряваме лавандула и розово масло на гостите на Европредседателството

Министър Лиляна Павлова представи протоколните подаръците, които министерство на българското председателство подготви да подарява на гостите на Българското председателство.

Има два пакета подаръци, едните по-луксозни и втори с протоколен пакет за всички останали делегати, които ще посещават заседанията. В пакета с подаръци дамите ще намерят шалове, господата – вратовръзки. Втората част от подаръка включва монети, пощенска марка и др.

„Нашите спонсори предоставят допълнителни пакети с подаръци", каза Павлова и посочи брандиран пакет с българска лавандула, защото по думите й страната ни вече е най-големия износител на лавандула в Европа. По думите й ще има по същия начин брандирано и розово масло.

Очаква се броят на гостите, които ще посетят България за председателството на Съвета на ЕС, да достигне 25 000 души. Първоначалните очаквания са били за 20 000, впоследствие изчисленията са показали 22 000. Календарът на събитията в България нараства всеки ден, така че бройката се увеличава и най-вероятно ще достигне може би до 25 000 души, каза министър Павлова.

Предвидените подаръци са около 50 000 и включват и изпратените в постоянното представителство в Брюксел.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе