Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП защити Георги Стоилов, връща 400 лева, дарени от брата му

БСП защити Георги Стоилов, връща 400 лева, дарени от брата му

Не съм адвокат на Георги Стоилов, негов колега съм и стоя с името си, както и цялата ПГ днес застана зад него в подкрепа на позицията му и на истината, че няма нищо общо с тези действия. Това каза на брифинг в Народното събрание Таско Ерменков по повод задържането на брата на депутата Георги Стоилов Илия.

„Колегиално като партийни другари заставаме зад него и няма да допуснем очернянето на човек, който няма вина. Той не може да отговаря за брат си", заяви депутатът. - Това е типичен пример за опит за отвличане на вниманието от принципната война, която водим за по-чист политически живот е атаката срещу колегата Георги Стоилов."

„Ние като ПГ приехме решение, че онова дарение от 400 лева, което е направено от брата на Георги Стоилов, ще го върнем", посочи той. „Не, защото сме предрешили, че брат му е престъпник, а защото не искаме да има никакви съмнения в това, че парите, които се даряват при нас са чисти", уточни депутатът.

„Между Георги Стоилов и брат му няма нито една обща фирма, няма преводи от един към друг, с което да бъдат обвързани. Брат му не е назначаван на общински или държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки и не е имал, каквото и да било участие в разпределянето на публичен ресурс", заяви Таско Ерменков. „Това, за което се разследва, ако го е направил, е в качеството му на физическо лице. Няма как тези действия да бъдат „пришити" на Георги Стоилов", коментира той.

„Ако този човек бъде осъден и се докаже вината му, ние за разлика от ГЕРБ няма да кажем той е най-добрият, ще се съгласим със съдебното решение. Когато някой го осъдят ние казваме да, той си го е заслужил. Когато от ГЕРБ им кажат вашият роднина е назначен - те казват да и ще продължаваме да ги назначаваме, защото са най-добрите", посочи народният представител.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе